• Уюні

    У далекій Болівії, у провінції Даніель-Кампос департаменту Потосі та провінції Ладіслао-Кабрера департаменту Оруро, в регіоні Альтіплано Андських Кордильєр на висоті 3650 метрів над рівнем моря розташована найбільша в світі соляна пустеля Салар-де-Уюні. Її площа становить 10582 квадратних кілометри.

    Запаси солі, за різними оцінками, становлять приблизно 10 мільярдів тонн солі. Одне з найважливіших родовищ літію теж в […]

  • Що б попоїсти?

    Коли я ще жила в Луганську, на все місто в нас був величний, славетний, всіма жаданий і один-єдиний «McDonalds». Чи варто казати, що черги туди були велетенські. Там завжди вирувало життя, це було точкою зборки багатьох людей в нашому районі і, що характерно, побудований він був не в центрі міста. Проте в найгустонаселенішому районі.

    Час від […]

  • Голодомор

    Тепла земля стелилася під ноги. Сонце світило і світ навколо здавався яскравим і радісним. Сьогодні Оксані пощастило. В лісі поблизу вона знайшла кілька кущів суниці. І як селяни пропустили такий скарб? І лободи ще трохи набрала. Можна буде взяти липове листя та пиріжків наліпити. Дівчата зрадіють!

    —  Ото вже покидьки! – буркотіла тихенько Оксана сама до […]

  • Бруней

    У Південно-Китайському морі на північно-західному узбережжі острова Калімантан розкинула всі свої 5765 квадратних кілометрів Держава Бруней-Даруссалам. Населення цієї маленької держави становить трошки більше за 460 тисяч людей.

    Головує державою султан Хассан Болкіах. Династія Болкіах бере свій початок ще з 1363 чи 1405 року. Чому саме така неоднозначна інформація, я не в курсі. Але пишуть так. Із […]

  • Аруба

    На півдні Карибського моря розкинув береги свої острів. Ну, як острів… Острівець. Довжиною 32 кілометри, а найширше місце сягає десь кілометрів 10. Називається він Аруба і з 1986 року є офіційною частиною Королівства Нідерланди.

    Насправді, з тим входженням сталась доволі цікава історія. Бо головний борець за незалежність не дожив до тої незалежності зовсім небагато. А після […]

  • Загальне про Японію. Міфи та реальність.

    Не знаю, кого і як зустрічають різні країни, а нас Японія зустріла з поліцією. Ні, нас не чекали спеціально. Просто поки я стояла в довжелезній черзі на обмін JR-pass, Сергію конче треба було покурити. В недозволеному місці.

    Родзинкою до цього всього було те, що паспорти були у мене. І коли поліціянт просив надати документи, Сергій цього […]

  • Буденність

    Рутина. Кожен ранок починається з перегляду новин. Де б територіально не знаходився. Спочатку зі своїх, потім ворожими продовжуєш (бо треба знати, що в тих головах коїться).

    Порадієш за Бєлгород, потанцюєш за здоровʼя РДК і їхнє взяття села на росії. Підіймеш келих імбірного елю за «москоу-сіті» та всілякі нафтобази чи склади зі зброєю. Порахуєш втрати і трішечки […]

  • Собор

    Кожного дня я прокидалась, чимось снідала і пішки йшла до залізничного вокзалу. Там, на величезній книжковій барахолці, купувала якийсь дурнуватий романчик і вже звідти їхала в центр.

    Прямо на кінцевій мого автобуса стояла величезна та велична церква. Чомусь на перший погляд вона здавалась якоюсь відлюдкуватою та занадто пихатою. Проте душа тягла хоч кудись і я таки […]

  • Мачу-Пікчу

    Наша екскурсія до чергового нового дива світу почалась з того, що про нас забули. Ми прийшли до місця збору, але там нікого не було, на дверях висів величезний замок і як зв’язатися з організаторами ми не знали.

    Допомогло те, що в Перу, як і в багатьох країнах Південної Америки, кожна вулиця відповідає за щось одне. Наприклад, […]

  • Ірландські визначні пам’ятки

    Раптом у вашій уяві Ірландія — це різнокольорові вівці, темне пиво, віскі, безмежні зелені схили, залишки стародавніх фортець та вітер, то ви на 99% праві. Додайте ще паркани через гори із каміння і все. Повний ірландський комплект.

    Не знаю, як саме в Ірландії зараз, але минулого літа зупинитись в Дубліні було дуже дорого. От прям до […]